- توضیحات
-
زیر مجموعه: اخبار
-
دسته: سایر اخبار
-
منتشر شده در جمعه, 26 ارديبهشت 1393 20:12
-
بازدید: 8667

مراسم بزرگداشت پنجمین سالگرد ارتحال ملکوتی فقیه متأله، حضرت آیتاللهالعظمی شیخ محمدتقی بهجت قدسسره، پنجشنبه شب ٢۵ اردیبهشت ١٣٩٣، در جوار بارگاه ملکپاسبان حضرت معصومه سلاماللهعلیها، با حضور حجتالاسلاموالمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس محترم دفتر مقام معظم رهبری، و مراجع عظام تقلید، حضرات آیات محفوظی، جوادی آملی، علوی گرگانی، گرامی، مصباح یزدی، نوری همدانی، سید محسن خرازی، علوی بروجردی و دیگر علما و نمایندگان بیوت مراجع، فضلا و طلاب حوزه علمیه قم، مسئولان استان، و مقلدین و سایر ارادتمندان به این عالم ربانی برگزار شد.
در این مراسم پس از مداحی و ذکر مصیبت مداح اهلبیت، حاج محسن گرسویی، به مناسبت وفات بانوی صبر و استقامت، زینب کبری سلاماللهعلیها، حضرت آیتالله حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه، به سخنرانی پرداخت. وی با ذکر روایتی از امام کاظم علیهالسلام سخنان خویش را آغاز نمود: «لاتَجْلِسُوا عِندَ کُلِّ عالمٍ الّا عالمٌ یَدْعُوکُم مِن خَمْسٍ الی خَمْسٍ. مِنَ الشَّکِ الی الیَقینِ و مِنَ الکِبْرِ الی التَّواضُعِ، و مِنَ الریاءِ الی الاخلاصِ، و مِنَ العَداوَةِ الی المَحَبَّةِ، و مِنَ الرَّغْبَةِ الی الزُهدِ؛ نزد هر عالمی ننشينيد، مگر عالم و دانشمندى كه شما را از پنج چيز به پنج چيز دعوت نماید: از شک و دو دلى به يقين و باور، و از كبر به تواضع و فروتنى، و از ریا و خودنمایی به اخلاص، و از دشمنى به نصيحت و اندرز، و از دل بستن به دنيا به پارسایی و پرهيزكارى».
ایشان حضرت آیتاللهالعظمی بهجت قدسسره را مظهر تقوا و فضلیت، فقیهی پارسا، دلداده، عاشق و محب خدا و اهلبیت خواند و به این نکته اشاره کرد که خداوند متعال برای رشد انسان سه عامل قرار داده است: ١. عقل؛ ٢. پیامبران و اولیای معصوم؛ ٣. عالمان دین و در ادامه افزود: «این عالمان دین خیلی مقام و جایگاهشان بالاست، هم در آیات قرآن و هم در روایات معصومین».
آیتالله بوشهری، مدیر حوزههای علمیه، پس از ذکر این مقدمه، این سؤال را مطرح نمود که «عالم در طول تاریخ بسیار بوده است، اما کدام عالم است که بتواند انسان را به مطلوب برساند؟». ایشان گفت: «نشانههایی از چنین عالمانی در روایات ما بیان شده است. یکی از مصادیق بارز این نشانهها، شخصیتی است که ما در پنجمین سالگرد ارتحال او، اینجا گرد آمدهایم. در روایات ما وارد شده است: ثمرة العلم العمل به؛ ثمرة العلم العبادة؛ ثمرة العلم الاخلاص؛ عالم ینتفع بعلمه افضل من سبعین الف عابد».
آیتالله حسینی بوشهری، امامجمعه شهر مقدس قم، در ادامه بیان کرد شخصیت حضرت آیتاللهالعظمی بهجت، ابعاد گوناگونی داشت، یکی از آنها، بعد علمی است که تحتالشعاع ابعاد دیگر زندگی ایشان قرار گرفته است. سپس به ذکر مثالهایی در اینباره پرداخت و گفت: «در سنین هشتاد نود سالگی، تا سه روز قبل از ارتحالش، در همین مسجد فاطمیه تدریس میکرد. این خطاب به شما علماست، خطاب به شما طلبههاست. آیتالله بهجت میفرمود: اگر طلبهای اهل درس و بحث نباشد، من نمیتوانم او را به رسمیت بشناسم. آثار و کتابهایی که بهجا گذاشته، نشانه علمیت این شخصیت بزرگ است».
ایشان بُعد دیگر زندگی حضرت آیتاللهالعظمی بهجت قدسسره را بُعد اخلاق و تقوای آن عالم گرانقدر دانست و به بیان مطالبی در این خصوص پرداخت و در زمینه کثرت عبادات ایشان چنین گفت: «آیتالله بهجت در این سن، با این شرایط، دو ساعت ـ تقریباً یک ساعت ایستاده و یک ساعت نشسته ـ زیارت میکرد».
در ادامه این بیانات، یکی دیگر از ابعاد زندگی آن مرجع عالیقدر، بُعد اجتماعی و بینش عمیق سیاسی ایشان معرفی شد و مثالهایی در اینباره از زندگی ایشان ارائه گردید. از جمله ارتباطهای ایشان با رهبر فرزانه انقلاب، سفرهای رهبری، دیدارهایی که رهبر معظم انقلاب با ایشان داشتند.
ایشان همچنین گفت: «در بحرانهایی که برای کشور پیش میآمد، ایشان به حضرت امام سفارش میکرد، قربانی کنید، خطراتی در پیش است. امام بارها و بارها، قبل از پیروزی انقلاب به منزل ایشان میآمدند و گفتوگوهای خصوصی و ارتباطات خاص داشتند».
سخنرانی مراسم
دانلود فیلم سخنرانی MB 61.7
دانلود صوت سخنرانی MB 4.90
مداحی مراسم
دانلود فیلم مداحی MB 33










